Onderhouds- en reinigingstips voor de stoffen van TERGON bureaustoelen

Terug naar het overzicht

Algemeen 

Stoffen bekledingen van bureaustoelen moeten, zoals alle materialen die dagelijks in gebruik zijn, regelmatig onderhouden worden omdat ze vuil raken door stofophoping en lichamelijk contact.

Basisonderhoud van stoffen bekleding 

Stoffen bekledingen moeten regelmatig met een stofzuiger gereinigd worden met een zachte borstel met gematigde zuigkracht in de richting van de steek. 

Zwaardere vervuiling 

Voor zwaardere vervuiling en vlekken adviseren wij het gebruik van droogshampoos volgens de gebruiksaanwijzing. Bescherm de bekleding tegen te veel vocht. Schuimresten moeten met een zachte doek verwijderd worden. Na het drogen, stofzuigen en lichtjes borstelen. Na het reinigen moet de bekleding altijd volledig droog zijn alvorens deze opnieuw te gebruiken, om drukplekken en kreukvorming te voorkomen.

Algemene regels voor het verwijderen van vlekken:

  • Hoe eerder u de vlek behandelt, hoe gemakkelijker en grondiger u erin zult slagen hem te verwijderen.
  • Breng nooit wasmiddel rechtstreeks op de stoffen bekleding aan. Breng het middel aan op een witte doek. Gebruik deze doek om de vlek van de rand naar het midden op te nemen. Wrijf vervolgens het reinigingsmiddel uit met een vochtige doek.
  • Gebruik na de behandeling van de vlek altijd zuiver water zonder zeep om hem uit te wassen.
  • Vermijd krachtig wrijven tijdens de behandeling om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.
  • Door lichtjes te deppen met een spons of absorberend papier, kunt u nieuwe, nog vochtige vlekken beperken.


1. In water oplosbare vlekken

Koffie, cacao, biros, melk, parfum, schoensmeer, inkt, bloed.

Behandelen met een lauwe oplossing van kwarkzeep en water. 
Indien de vlek met deze oplossing niet kan verwijderd worden, kan deze na het drogen behandeld worden met spiritus of petroleumether of vlekkenverwijderaar.

Bier, coladranken, vruchtensappen, limonade, sterke drank, thee

Vochtige vlekken niet laten opdrogen, maar onmiddellijk behandelen met een lauwe oplossing van kwarkzeep en water. 

Gekleurde vlekken moeten met citroenzuur behandeld worden. Bevochtig een witte doek met citroenzuuroplossing (1 afgestreken eetlepel op 100 ml koud water) en breng deze aan. Neem de vlek op vanaf de rand naar het midden.

2. In water onoplosbare vlekken

Viltstift, boter, verf (vernis), vet, hars, steenkool, olie, lippenstift

Behandelen met oplosmiddelen zoals petroleumether, white spirit of in de handel verkrijgbare vlekkenverwijderaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder eerst het stof, controleer dan de kleurechtheid en de verandering van het oppervlak van de stof op een verborgen plaats door te wrijven met een witte, zachte, schone doek gedrenkt in reinigings- of vlekverwijderingsmiddelen.
Gebruik altijd zuiver water zonder zeep om de vlek schoon te spoelen.

Attentie

Aceton, terpentijn, petroleumether en dergelijke kunnen de bestanddelen van schuimrubberen bekleding oplossen. Breng daarom slechts een zeer kleine hoeveelheid van deze middelen aan op het textieloppervlak en test ze vooraf op een verborgen plaats. 

Wij wijzen alle aansprakelijkheid af voor eventuele schade veroorzaakt door het reinigen van vlekken.
Als het verwijderen van vlekken niet lukt, raadpleeg dan een specialist.

19-09-2022

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.