Onderhouds- en reinigingsinstructies van de fabrikant van het TERGON kunstleer

Terug naar het overzicht

Voor het TERGON kunstleer moeten de volgende onderhouds- en reinigingsvoorschriften in acht worden genomen:

Regelmatige reiniging eenmaal per week met lauw water, pH-neutrale zeep en een zachte borstel. Gebruik geen sterke, schurende of oplosmiddel-houdende reinigingsmiddelen, poetsmiddelen, chemische reinigers of andere producten die niet door ons aanbevolen zijn.

Vlekken van met name balpennen, koffie, wijn, bloed of spijkerstof moeten onmiddellijk schoongemaakt worden, omdat ze later wellicht niet meer te verwijderen zijn zonder resten achter te laten. (Verse vlekken van balpennen kunnen met plakband verwijderd worden).

Vermijd wassen en spoelen met te veel water, omdat de vloeistof dan door de naden kan dringen. Veeg het oppervlak af met een vochtige doek.

De volgende producten moeten absoluut vermeden worden:

- Zuivere alcohol / aceton

- Alle oplosmiddelen en detergenten

- Schurende onderhoudsproducten

- Perchloorethyleen

- Elke soort was

- Trichloorethyleen

Deze producten kunnen de beschermende laag van de afdekkingen aantasten en ze doorlaatbaar maken.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verkleuring van het kunstleer veroorzaakt door

textiel dat niet voldoende kleurecht is.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor problemen veroorzaakt door het niet opvolgen van de onderhoudsinstructies.

Belangrijke instructies voor desinfectie:

Alle coatings van kunstleer worden aangetast en veranderen op lange termijn door het gebruik van ontsmettingsmiddelen die niet op kunstleer (DM) zijn getest.

De door het Robert Koch-Instituut geteste en goedgekeurde ontsmettingsmiddelen voor desinfectie van vlekken en vegen (volgens de D-LAB-norm, DIN EN ISO 2812-4), kunnen onder normale omstandigheden voor kunstleer gebruikt worden.

Zie bijgevoegde lijst van geteste oppervlakte-desinfectiemiddelen die op TERGON kunstleer gebruikt kunnen worden.

De volgende punten moeten in acht worden genomen:

- Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid indien de DM-fabrikant tussen onze beoordeling en de fabricagedatum wijzigingen aan de DM-formulering heeft doorgevoerd die schade veroorzaken en niet aan onze test voldoen.

- Het is noodzakelijk de aanwijzingen van de wasmiddelen in acht te nemen (concentratie, verdunning, enz.).

- Het gebruik van reinigings- en ontsmettingsmiddelen die niet getest zijn, kan verkleuring veroorzaken, maar de coating wordt niet aangetast

- De voor de DM vereiste inwerktijd mag niet overschreden worden en het kunstleder moet onmiddellijk daarna met water afgespoeld worden.

Belangrijk na het desinfecteren, afwassen met water en een zachte doek.

Na de voor het DM-middel vereiste inwerktijd moet het kunstleder onmiddellijk met water en een zachte doek van alle resterende DM-resten gereinigd worden.

Sommige DM en reinigingsmiddelen bevatten additieven op basis van chemische zouten. Na verloop van tijd kunnen deze vlekken maken op het oppervlak of schade veroorzaken na het drogen, tenzij u ze afspoelt met water. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor dergelijke gevallen.

Garantieperiode:2 jaar

Indien verzorgd volgens de gegeven instructies, verlenen wij een garantieperiode van

2 jaar op het TERGON kunstleer.

12-04-2022

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.