Gezond zitten, gezond ondernemen

Met onze visie, veel ervaring en een constante interesse in mensen op kantoor, ontwikkelen en produceren wij in Zwitserland echt goede bureaustoelen. We hebben de oorlog verklaard tegen rugpijn als gevolg van het zitten op de werkplek; met ongewoon comfortabele bureaustoelen.

Probeer gewoon eens een Swiss Ergochair uit. Wij nodigen bedrijven uit voor een gratis test.

Ergochair gratis testen

Catalogus

Bestellen

Gebruiksaanwijzing

 

TERGON - De Zwitserse stoelenmaker

Iedereen kan zitten, maar goed zitten is een kunst en komt van TERGON

De geschiedenis van TERGON begint in 1999 met de ontwikkeling van een nieuw concept bureaustoelen door de oprichters, die jarenlange ervaring hebben op de markt voor bureaustoelen en in corporate finance. "Gezond en comfortabel zitten" gecombineerd met bewezen Zwitsers kwaliteits- en precisiewerk, dat is de kracht van de "Swiss Ergochairs". In direct contact met duizenden zakelijke klanten, zijn wij voortdurend bezig onze bureaustoelen te verbeteren en aan te passen  aan de steeds nieuwe behoeften van kantooromgevingen. Persoonlijk contact met de eindklant en feedback van onze TERGON-medewerkers op de site zijn een cruciale bron van onze innovatieve kracht en bereidheid tot verdere ontwikkeling.

Verschillende zitgedragingen en lichaamsmaten met verschillende werkplekken en activiteiten op kantoor, dit blijft een constante uitdaging en heeft een flexibele en op maat gemaakte zitoplossing nodig. Als u wilt, zullen onze deskundige consultants met u samenwerken om de bureaustoel aan uw individuele behoeften aan te passen. Zodat alles echt zit!

Klik hier om naar onze producten te gaan.

 

Filosofie

Onze 3 pijlers: we richten ons op gezondheid, comfort en advies

Zitten op een bal is bijzonder goed voor je rug, maar dat doe je bij de kinesist, niet op kantoor. Daar mag je zithouding je niet afleiden. Daarom is een ergonomische bureaustoel geen overbodige luxe. Maar wat win je daarmee als die verkeerd ingesteld staat? Daarom komt elke TERGON bureaustoel met drie garanties: gezondheid, comfort en advies.

Eerste pijler: Gezondheid

Er zit zeer veel medische en kinesitherapeutische kennis in een TERGON bureaustoel. Dat zie je o.a. aan de toegepaste technieken: in de hoogte verstelbare rugleuning, het verstelbare zitvlak, de bewegingsmodule, en de verstelbare armleuningen. Een TERGON bureaustoel ondersteunt een rechte zithouding en stimuleert beweging in de rug. De spieren van schouders, nek en rug worden losser en pijnlijke spanningen worden voorkomen. De beweging van de ruggengraat versterkt de spieren en houdt de tussenwervelschijven soepel en beweeglijk. Zo krijgen hernia’s geen kans.

Onze stoelen werden door verschillende gespecialiseerde diensten getest en beoordeeld. Dr. Roland Nowak, arbeidsgeneesheer bij de Asklepios ziekenhuizen in Langen-Seligenstadt: “Bij deze bureaustoel wordt de biomechanische opbouw van de elementen door onze fysiotherapeuten unaniem geprezen. In het bijzonder de goed instelbare rugweerstand van de leuning garandeert een nuttige ondersteuning van de lendenlordose. Dynamisch zitten met verschillende belasting van de paravertebrale houdingsspieren is zo gewaarborgd”.

Tweede pijler: Comfort

Met het unieke TwinComfortsysteem in de rugleuning en zitvlak biedt u uw rug precies de steun die hij nodig heeft om altijd dynamisch en fit te blijven. Zo voelt u zich - ook na een lange dag - fit en ontspannen.
Vergelijkbaar met de opbouw van een matras zorgen meerdere lagen voor uw uniek zitcomfort. Enkel bij TERGON-stoelen vindt u dit terug.
De materialen die gebruikt worden bij de productie van de stoelen, worden met veel zorg gekozen. Het vormschuim dat in het binnenste van het zitvlak en in de rugleuning zit, komt bijvoorbeeld uit Noorwegen. Het heeft precies de kwaliteiten die we met ons TwinComfortsysteem voor ogen hadden. Door zijn speciale verwerking keert hij altijd weer naar zijn oorspronkelijke spankracht terug. Ook na jarenlang gebruik. Vergelijk het met de opbouw van je matras. Ook daar zorgen verschillende lagen voor de ondersteuning en het comfort die je rug nodig heeft.
We zeiden het eerder al: jij zet je niet in een TERGON bureaustoel, hij zet zich helemaal naar jouw lichaam. Je voelt haast niet meer dat je zit.

Super comfortabele bureaustoelen:
Voelbaar anders dankzij unieke dubbele kussens "TwinComfortSystem".

Ademende bureaustoelen:
Kussens en vormschuim "ademen" met uw lichaam. Zweetvlekken zijn passé.

Ergonomische bureaustoelen:
Een licht stijgende zitwig zorgt ervoor dat u in een comfortabele en orthopedische houding zit.

Derde pijler: Advies

Een TERGON bureaustoel is vrij eenvoudig in te stellen. Toch komen we graag zelf eens langs om wat uitleg te geven. Bijvoorbeeld, als je een bureaustoel aanvraagt om te testen. We zien je graag zitten. Aan je bureau. In de omgeving waarin je elke dag beweegt. We hebben niet alleen oog voor de juiste instelling van je bureaustoel, maar kijken ook naar andere aspecten: jouw lengte, de hoogte van de bureautafel, de bewegingsruimte, de vloerbekleding. Alles heeft zijn belang.
Wij zijn meer dan een stoelenmaker. Wij zijn bezorgd om de hele mens.

 

Service

Onze service - Uw voordeel

Of u hem nu telefonisch of schriftelijk bestelt, online of bij een bezoek van onze verkoopsadviseur: uw gezonde TERGON-bureaustoel komt altijd rechtstreeks van de fabrikant naar uw bureau. Als u dat wenst, passen wij hem samen met u aan uw persoonlijke verlangens aan. Zodat alles werkelijk zit! Ook nadien kan u steeds terecht bij ons indien u vragen hebt over uw stoel.

Levering franco: Gratis verpakking en verzending

Service ter plaatse direct door de fabrikant

5 jaar kwaliteitsgarantie: Swissmade

10.000.000 stoel- en kleurvarianten naar keuze

Compleet programma binnen 4 weken verzendklaar

Gecertificeerd volgens de kwaliteitsnormen van ISO 9001

 

Sociale projecten wereldwijd

Wij geven om de toekomst

TERGON staat met beide voeten in de wereld. Wij zijn bezorgd om de toekomst. Wij doen er alles aan om op een gezonde en duurzame manier te produceren. We delen onze winst met mensen die steun zoeken om samen hun plannen voor een betere samenleving te realiseren. Enkele projecten die we steunen:

Maria Schregel Hilfswerk (Myanmar)
The Pestalozzi Children’s Foundation
Een watervoorzieningsproject in Tanzania
Een dorpsontwikkelingsproject in Congo

TERGON stichting:

De TERGON-stichting werd in juli 2011 door de vennoten van de TERGON bureaustoel fabrikant GmbH gesticht en beoogt de bevordering van respect, dialoog, solidariteit en verstandhouding onder mensen van verschillende generaties, godsdiensten, rassen en culturen wereldwijd. Ze ondersteunt projecten van algemeen nut binnen en buiten Zwitserland, en biedt hulp bij grote nood en catastrofen. De stichting houdt zich financieel in stand door giften en aandelen.

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.