De TERGON Ergoprotection module: duurzaam gezonder zitten

Terug naar het overzicht

Op kantoor, voor de pc, in de auto of op de bank: in ons dagelijks leven zitten we een groot deel van de dag - en meestal niet bepaald ergonomisch. Het is duidelijk dat onze rug daar niet blij mee is. Maar volgens recent onderzoek betekent verkeerd zitten veel meer dan dat; het wordt zelfs beschouwd als het "nieuwe roken". Zoals recente studies uit de VS en Canada aantonen, kan een langdurige slechte zithouding de levensverwachting met wel vijf jaar verkorten.

Onze oplossing: een zeer ergonomisch zitmechanisme dat de rug versterkt en de wervelkolom mobiel houdt.
We zouden TERGON niet zijn als we ons niet al lang geleden hadden afgevraagd hoe we deze negatieve effecten efficiënt en comfortabel kunnen tegengaan. Daarom hebben wij in jaren van intensief ontwikkelen onze uiterst ergonomische bewegingsmodule "Ergoprotection" ontwikkeld, die dankzij de speciale werkingswijze uw rug ook nog eens traint, driedimensionaal in beweging houdt en langdurig tegen beschadigingen beschermt.

De voordelen van de TERGON Ergoprotection module in één oogopslag:

  • Onafhankelijke verstelling van zitting en rugleuning: Voor een exacte aanpassing aan uw individuele behoeften en om uw rug te ontlasten, kunnen zitting en rugleuning onafhankelijk van elkaar worden versteld.
  • Individuele aanpassing aan uw lichaamslengte: Of u de zitting nu naar achteren wilt kantelen met aangename tegendruk of rechtop wilt zitten in een open hoek - met de TERGON Ergoprotection module kunt u uw stoel in een paar eenvoudige stappen perfect aan uw behoeften aanpassen. Dit is vooral waardevol voor langere mensen.
  • Ontlasting van organen en tussenwervelschijven: Een open zithoek zorgt voor minder druk op uw spijsverterings- en ademhalingsorganen en uw onderrug.
  • Conditie van de rug door proactieve tegendruk van de rugleuning: Hier traint u uw rugspieren heel incidenteel tijdens het zitten, uw tussenwervelschijven blijven fit en soepel.
  • Geen pijn meer in de benen: Het contactoppervlak van je benen op de voorkant van de stoel kan comfortabel worden verdeeld door de zithoek licht te kantelen - zo ben je zelfs tijdens lange werkdagen beschermd tegen pijnlijke benen.
  • Open zithoek in het natuurlijke loodrechte lichaam: De zitneiging kan naar voren worden gekanteld. Zo zit je als op een wigkussen - met een open zithoek in het natuurlijke lichaamslood. De wervelkolom blijft rechtop en de rug wordt ontlast.
  • Driedimensionale mobilisatie tijdens het schommelen: Een speciaal draaipunt dat een vloeiende opeenvolging van kantelbewegingen en zijwaartse torsie mogelijk maakt, zorgt voor driedimensionale mobilisatie van de wervelkolom en ontspannen spieren.
  • Vrij zwevende verandering van zithouding: U kunt de tegendruk van de rugleuning (45 tot 135 kg) aanpassen aan uw lichaamsgewicht en zo uw zithouding "vrij zwevend" veranderen. Dit houdt je rug in beweging en voorkomt eenzijdige overbelasting.
  • Intuïtief gebruik: De hendels zijn duidelijk herkenbaar, gemakkelijk te vinden en intuïtief te gebruiken, zelfs zonder handleiding.
  • Geen overhemdverschuivingseffect: Omdat het draaipunt van onze Ergoprotection module naar voren is verschoven, blijven je kleren ook altijd waar ze horen en schuiven ze niet omhoog.

 

Aanpasbaar aan elke zitbehoefte: de zeer ergonomische TERGON Ergoprotection bewegingsmodule.
Het beste aan onze innovatieve bewegingsmodule is dat de rugleuning en de zitting onafhankelijk van elkaar fijn afgesteld kunnen worden op de behoeften van hun "be-seaters". In tegenstelling tot 95% van de conventionele synchroonmechanismen is de TERGON Ergoprotection module ongecompliceerd en kan in slechts enkele eenvoudige stappen individueel worden ingesteld - dynamisch, ruggezond zitten wordt zo ideaal bevorderd.

Synchroonmechanisme vs. fijn instelbare Ergoprotection bewegingsmodule
Rugpijnpatiënten kennen het verschil: als de bureaustoel alleen in "één keer" versteld kan worden en de rugleuning onlosmakelijk verbonden is met de zitting, wordt een ontspannen avond op het werk al snel een ver vooruitzicht. Pijn is onvermijdelijk door de constante hoek en het daaruit voortvloeiende gebrek aan beweging van de wervelkolom.

Goed om te weten: Bij synchroonmechanismen staat de hoek van de zitting en rugleuning vast en kan deze niet worden gewijzigd. Dit wordt vooral problematisch voor lange mensen, omdat het bovenlichaam in de voorste stand te ver naar voren komt - met als gevolg dat de organen de hele dag worden samengedrukt en de rugspieren de hele dag zwaar worden belast.

Naar achteren toe is de situatie vergelijkbaar als er geen verstelmogelijkheden zijn, en veel gebruikers vallen te ver naar achteren omdat de houdkracht van de rugleuning te zwak is. Om dit te verhelpen wordt de rugleuning vaak zonder meer vastgezet. Het resultaat is dat de bewegingsbevorderende mogelijkheden van het mechanisme van de stoel niet worden benut en de rug onbeweeglijk in dezelfde positie wordt gehouden.

Dit wordt specifiek tegengegaan door TERGON's eigen ontwikkeling "Ergoprotection". Met ons zitmechanisme kunt u de hellingshoek van de zitting en rugleuning individueel en onafhankelijk van elkaar instellen - zo open of gesloten, zo gekanteld of recht als het u persoonlijk past. Met vele voordelen: Omdat een open zithoek en een individueel verstelbaar zitvlak ook je organen en benen effectief ontlasten van schadelijke druk.

Optimale ergonomie dankzij innovatieve lamellentechnologie en een flexibele torsieveer
De vergrendeling van de zitting en rugleuning functioneert in de TERGON bewegingsmodule met behulp van een innovatieve lamellentechnologie die een precieze instelling van de hoek in fijne graden mogelijk maakt. Dit betekent dat zowel de rugleuning als de zitneiging onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingesteld en optimaal kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Kantelbeweging en zijdelingse torsie zorgen voor driedimensionale mobiliteit: de innovatieve lameltechnologie in combinatie met een flexibele torsieveer die de rugleuning geleidt, maakt vloeiende bewegingsverlopen mogelijk tijdens het werken aan een bureau. Kantelbewegingen en zijdelingse torsie gaan vloeiend in elkaar over. Dit "meebewegen" van de stoel is zeer aangenaam voor de rug.

Heb je vragen over onze Ergoprotection module of over TERGON bureaustoelen? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact met ons hier ofvia e-mail

03-07-2023

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.