De Zwitserse zitoplossing

Terug naar het overzicht

Iets meer dan 20 jaar geleden werd mij gevraagd of ik wilde deelnemen aan een startup waar Zwitserse precisie gevraagd werd. Als Zwitser geboren in het kanton Bern met een passie voor zweefvliegtuigen en de bijbehorende adrenaline, was deze vraag de perfecte uitdaging voor mij.
Het idee van de startup was om rug-vriendelijke bureaustoelen in Zwitserland te produceren. Velen hebben voor ons gek verklaard om bureaustoelen in Zwitserland te produceren, aangezien er al zoveel zijn - wat het voor mij des te aantrekkelijker maakte om deze uitdaging aan te gaan. Avonturen in de lucht en op de grond hebben me altijd gefascineerd, dus ik kwam bij TERGON.
We waren met zijn drieën en we hadden verschillende ervaringen: Georg Endler met zijn expertise in bureaustoelen en zijn enthousiasme voor het project en Waldemar Silfest, een voormalig bankdirecteur die zijn ervaring uit de financiële sector meebracht. De start van een bedrijf is als een langeafstandsvlucht met een zweefvliegtuig: in het begin weet je niet precies of je aankomt en of de opwaartse winden je zullen dragen. Afhankelijk van het weer en de wind, moet je flexibel blijven en de koers steeds opnieuw aanpassen. Het vereist vooral moed en veel vertrouwen in de zaak.
Omdat ik uit de technologie kom, was mijn eerste verantwoordelijkheid de ontwikkeling en productie van de TERGON-stoelen. Later gebruikte ik mijn talenten in de verkoop. Ik heb rechtstreeks contacten gelegd met bedrijven in Duitstalig Zwitserland en later ook in Franstalig en Italiaanssprekend Zwitserland. Het was niet eenvoudig om het vertrouwen van de klanten te winnen. Het vergde veel doorzettingsvermogen en goede communicatie.
Ik zat 6 jaar in het management en verhuisde toen om privéredenen in 2013 naar België. Daar begon ik onze bureaustoelen bekend te maken in de Benelux.
Vandaag werken er ongeveer 50 mensen bij TERGON. Onze grootste wens is om mensen te helpen met onze producten. Rugklachten zijn nog steeds de meest voorkomende ziekte in het dagelijkse kantoorleven, maar dit hoeft niet langer zo te blijven. Als QZV-ergonomiespecialist probeer ik meer omvattende oplossingen in het dagelijks leven op kantoor te brengen. In 2018 schreef ik mijn ervaring van meer ergonomie op de werkplek in een boek: 50 + 1 tips met humoristische Belgische striptekeningen beschrijven hoe elk kantoor een klein "paradijs" kan worden.
Ik werk graag bij TERGON en wil graag mensen helpen meer levensvreugde en "wellness" te vinden in het dagelijkse kantoorleven - en dat al 20 jaar.

29-01-2020

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.