Dus ... volgens de weegschaal is Kerstmis al voorbij

Terug naar het overzicht

Kerstgebraad, snoep, oudjaarsfeest - de feestdagen aan het einde van het jaar laten ons vaak niet zonder sporen achter. Een of twee extra kilo's zijn dan snel te zien op de weegschaal. Met deze tips raak je de vakantiepondjes kwijt.

Tip 1 : Intervalvasten met methode ‘16 tot 8’

Niets wordt 16 uur achter elkaar gegeten. In de resterende acht uur van de dag kun je zoals gewoonlijk eten. Je kunt beslissen of je het ontbijt of diner wilt overslaan tijdens het vasten van 16 uur.

Start intervalvasten voor de eerste keer op vrije dagen of in het weekend. Verhoog vervolgens het intervalvasten van drie tot vier keer per week.

Drink veel tijdens de 16 uur van het intervalvasten: 2-3 liter per dag; maar niet tijdens de maaltijd, ten laatste 15 minuten vóór en ten vroegste 1 uur na de maaltijd. Op die manier worden de maagsappen tijdens de maaltijd niet verdund door te drinken en kunnen ze het voedsel goed verteren. Drink zo min mogelijk tijdens de maaltijd.

Tip 2 : Wandel snel of jog 3-4 keer per week

Voor een evenwichtige basisbeweging wordt elke dag ongeveer 6.000 stappen aanbevolen - als je wilt afvallen, moet je 10.000 stappen per dag doen. Dit komt overeen met ongeveer een half uur stevig wandelen of licht joggen.

 3-4 keer per week is genoeg om gewicht te verliezen. Een positief neveneffect: lichaamsbeweging versterkt het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem en verlaagt hoge bloeddruk.

De combinatie van intervalvasten en lichaamsbeweging vermindert vakantiepondjes.

Tip 3 : Na 17.00 uur geen geliefde pasta meer

Geen brood, aardappelen, alcohol, rijst, suiker (snoep, frisdranken, sap), honing, havermout, die veel koolhydraten bevatten.

De reden: om de koolhydraten 's avonds af te breken, produceert de alvleesklier het hormoon insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel ongunstig fluctueert en bijgevolg het vetverbrandingsproces stopt, dat eigenlijk ‘s nachts op volle snelheid zou moeten werken.

Als u 's avonds een koolhydraatarm dieet eet, blijft het insulineniveau in uw lichaam laag, zodat het groeihormoon somatotropine actief kan worden. Het hormoon houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en breekt vet en spieren af - dit zorgt ervoor dat het lichaam in rust meer calorieën verbrandt.

Zodat u tijdens het slapen kunt afvallen.

29-01-2020

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.