Hersenvoedsel voor brainstorms: dit zijn de 7 beste pauzesnacks voor op het werk

Terug naar het overzicht

De juiste snacks houden u alert, gezond en mentaal fit terwijl u werkt. Zij voorkomen downs en de drang om 's middags of 's avonds te veel te eten. Ze voorzien je hersenen ook van essentiële vitaminen en mineralen die jouw creativiteit een jump-start geven. 

Bye-bye lunchtijd dip, hallo prestaties

Het hoeft niet altijd koffie en zoetigheid te zijn: het is veel beter om uw lichaam (en hersenen) te geven wat het nodig heeft om door te gaan. 

Kies dus voor gezonde tussendoortjes in plaats van vette en suikerrijke voeding. Ze geven u misschien een korte energiestoot, maar daarna voelt u zich veel vermoeider. Daarom willen wij u graag de beste hersenvoedingsmiddelen voor een creatieve en fitte kantoorroutine laten zien: 

 1. Vers fruit: de klassieker. Appels, maar ook bananen, peren, sinaasappelen, nectarines en perziken zijn waardevolle leveranciers van mineralen en spoorelementen die de hersenen fit houden en helpen het verlangen naar suiker te stoppen.
  Tip: Haal vers bereide fruitsalades in de supermarkt of bij de bakker. Deze zijn vaak verkrijgbaar in combinatie met yoghurt of kwark. 
   
 2. Eiwitvullers: als u een hongergevoel hebt of langere tijd niet kunt eten, zoek dan naar snacks die eiwit bevatten. Natuurlijke yoghurt, kwark of hardgekookte eieren, gevogelte, hummus en kwark bevatten bijvoorbeeld weinig calorieën en houden u lang verzadigd. 
   
 3. Groentesticks met dip: deze zijn ook snel klaar te maken in de kantoorkeuken. Snijd wortels, radijsjes, paprika's of komkommers in reepjes en geniet ervan met hummus of een andere heerlijke dip. Deze zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar in de koelvitrine voor wie haast heeft.  
   
 4. Ze lijken op hersenen en helpen de hersenen: walnoten. Ze voorzien uw creatieve ideeën van een geconcentreerde lading B-vitamines, omega-3 vetzuren en antioxidanten. Maar ook andere noten, bij voorkeur gemengd met gedroogde vruchten, zijn de perfecte energieleveranciers voor goede zenuwen en lange denkprocessen. 
   
 5. Gedroogde vruchten: gedroogde abrikozen of pruimen zijn heerlijk - vooral in de zachte versie. Ze vullen u helpen de spijsvertering en houden de bloedsuikerspiegel stabiel.
   
 6. Donkere chocolade maakt gelukkig: het verhoogt het serotoninegehalte en geeft een gelukkig gevoel. Zorg er wel voor dat het een hoog cacaogehalte heeft van minstens 70 procent, anders krijgt suiker weer de overhand. 
   
 7. Drink minstens 1,5 liter (koffie telt niet ;)): Wat ook helpt tegen prestatiedalingen en daarom eigenlijk ook tot de belangrijke "pauzehapjes" moet worden gerekend, is voldoende drinken. Heerlijke thee, vruchtensap en mineraalwater vormen een goed tegenwicht voor de uitdrogende koffie. 1,5 liter per dag is belangrijk voor prestaties en fitheid - niet alleen op het werk. Probeer nieuwe soorten uit de theewinkel om de hoek of verschillende sappen uit de drank- en supermarkt. Dit zal u beschermen tegen prestatiedalingen en spierproblemen. 

Extra tip: Probeer één glas per uur te drinken. Deze eenvoudige vuistregel zorgt ervoor dat u de hele dag voldoende vocht binnenkrijgt. In combinatie met gezonde pauzesnacks staat niets uw brainstormsessies meer in de weg! 
 

14-02-2022

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.