Home 2.0: Hoe het thuiskantoor uw huis duurzaam kan verbeteren

Terug naar het overzicht

Werken op de strijkplank, de wasmand of de vuilnisbak: plotseling werken in een thuiskantoor heeft veel mensen voor uitdagingen gesteld waarbij aanvankelijk veel geïmproviseerd moest worden. Vandaag is de revolutie van de arbeidswereld al in volle gang en wat in maart 2020 nog een groot, geïmproviseerd experiment leek, is nu al de meer geavanceerde versie 2.0. Want zo'n anderhalf jaar na het begin van de pandemie hebben de meeste werknemers die nu nog regelmatig in een thuiskantoor werken, zich ergonomisch beter ingesteld - werkplek en privé-omgeving profiteren wederzijds van de veranderingen.


Wendbare werkomgeving, wendbare privé-omgeving - hoe ons leven profiteert van de pandemie

De tijden waarin de werklaptop op de meest onmogelijke voorwerpen werd gebalanceerd en de oude keukenstoel moest worden gebruikt om urenlang met een gebogen rug te zitten, zijn nu voorbij. Veel werkgevers hebben hun werknemers voorzien van ergonomische zitplaatsen die voldoen aan de wettelijke eisen voor telewerken, aan de kant van de werknemers zijn de vaardigheden op het gebied van structuur en zelforganisatie gegroeid, en nieuwe communicatieoplossingen voor telewerken zijn op duurzame wijze in de bedrijven geïntegreerd. Het resultaat zijn flexibelere werkomgevingen waar zowel werknemers als werkgevers voordeel bij hebben, nieuwe methoden en processen, ontmoetingsplaatsen en plaatsen voor geconcentreerd werk - het privéleven kan nu beter worden gecombineerd met het beroepsleven.

Hoe 19 maanden Corona ons denken over zitmeubelen beïnvloed hebben

En het profiteert ook van de opschudding die de pandemie heeft gebracht: Want wat veel werknemers hebben geleerd van ergonomiestudies op het werk, brengen ze nu over naar hun privéleven. Zo realiseerde een echtpaar dat bij ons ergonomische bureaustoelen voor het werk had gekocht, zich al snel dat zij zo comfortabel op onze T4.0 zitten dat dit comfort ook aan de eettafel niet mocht ontbreken en zij bestelden snel twee bureaustoelen en hun zustermodellen met vier poten met comfortabele zitplaatsen voor lange familieavonden aan de eettafel thuis. Een student die zijn loopbaan meteen in het thuiskantoor is begonnen, heeft een nieuwe bureaustoel moeten kopen wegens het lange zitten en gebruikt die ook privé omdat "je gewoon beter zit" en hij zelfs na een lange avond tv-kijken met een ontspannen rug opstaat.

Een goede stoel: de basis voor welzijn en gezondheid

Dat verbaast ons niet, want een goede stoel is de basis voor welzijn - overal waar mensen langere tijd zitten. En dat kan aan het bureau op het werk zijn of aan de eettafel van het gezin, aan de naaitafel, bij het televisiekijken of tijdens lange uren in de keuken. De comfortabele werkstoel wordt zo een multifunctioneel hulpmiddel in het hele huishouden en bevordert, door zijn ergonomie, in hoge mate het welzijn en de gezondheid van de rug.

Thuis 2.0: leerpunten uit de nieuwe wereld van het werk overbrengen naar het privéleven

Of het om zelforganisatie gaat, om het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid of om een slim beheer van middelen die oorspronkelijk vast op één terrein lagen: Corona heeft ons een boost gegeven die ons een paar dingen heeft geleerd voor de werkende wereld. En deze lessen kunnen vaak rechtstreeks naar de privé-omgeving overgebracht worden, ze doorbreken gewoonten en brengen ruimtes samen die we vroeger als gescheiden beschouwden. Daarom wordt ons thuiskantoor nu ons thuis 2.0, waardoor ook de privésfeer een diepere dimensie krijgt. Bespreek met ons ook ergonomische zitoplossingen voor bij u thuis, wij adviseren u graag.

 

 

02-11-2021

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.