Nieuwe trend in onroerend goed verhuur: Office Staging

Terug naar het overzicht

Als u uw kantoorruimte bijzonder efficiënt wilt verhuren, kunt u nu uw voordeel doen met een nieuwe marketingtrend: "office staging". Hier ontwerpen inrichtingsprofessionals uw bedrijfsruimte zo aantrekkelijk dat toekomstige huurders een goed idee krijgen van hoe hun nieuwe bedrijfsruimte eruit zou kunnen zien. Potenties worden op die manier ook toegankelijk gemaakt voor mensen die zich het gebruik van de ruimte anders niet echt zouden kunnen voorstellen.

Wat zijn de voordelen van kantoorstaging?

Kantoor enscenering is vooral voordelig voor 

  • commercieel vastgoed met een hoge leegstand
  • commerciële eigendommen in perifere locaties
  • oudere bestaande eigendommen die niet opgeknapt zijn
  • vastgoed in een zeer concurrerende locatie
  • cliënten die anders geen goede indruk van het nieuwe kantoor zouden hebben
  • een positieve indruk, ongeacht de inrichting van de vorige huurder
  • minder tijd nodig voor verhuur


Hoe kantoor staging werkt

Zodra u een aanbieder hebt gekozen, zal deze uw woning bezoeken en u vragen deel te nemen aan een analyse-bijeenkomst. Hij zal dan een conceptvoorstel opstellen en aan u voorleggen. Als u akkoord gaat, zal de office stager uw kantoorpand sfeervol inrichten met meubilair en accessoires. Het ontwerpen van wanden volgens een passend kleurconcept maakt ook deel uit van het proces.

De aanbieder verhuurt gewoonlijk het meubilair aan u. Het voordeel hiervan is dat het meubilair niet in uw balans opgenomen wordt en ofwel aan de nieuwe huurder onderverhuurd wordt ofwel na het einde van het medecontract weer verwijderd wordt. Een deel van het voorbereidende werk voor de verhuizing wordt ook in dit proces verzorgd. 

Veel aanbieders maken ook een interactieve 3-D rondleiding en beeld- en filmmateriaal voor uw professionele marketing. Afhankelijk van de grootte en de vereisten worden de eigendommen gedeeltelijk gemeubileerd of volledig uitgerust als showrooms. 

Psychologische principes pleiten voor een positieve beslissing

Wanneer men naar leegstaande woningen kijkt, kan slechts twee op de tien mensen zich voorstellen wat ermee zou kunnen gebeuren. Er zijn twee manieren om dit te laten zien: U kunt het meubilair virtueel animeren of er echt leven in blazen.

Dit laatste heeft het voordeel dat uw toekomstige huurders de nieuwe kamers kunnen "voelen" en ervaren, wat een snelle verhuur ten goede komt. Dit komt omdat de indruk positief verankerd is in het geheugen van de toekomstige huurder. Bovendien kennen professionele office stagers hun vak: ideaal ingericht oogt uw pand groter en waardevoller dan kale ruimtes, ze creëren een gevoel van welbehagen en geven kandidaat-huurders oriëntatie op de inrichting van het nieuwe kantoor.

Bespaar tijd in het leasingproces

Je hoeft veel minder rondes te maken met verschillende kandidaat huurders. Dit kan een doorslaggevend voordeel zijn, vooral voor eigendommen die moeilijker te verhuren zijn. Door te samplen met een duidelijk concept kunt u immers punten scoren bij uw doelgroep. Het aantal tijdrovende bezichtigingsafspraken die uw middelen in beslag nemen, wordt vaak aanzienlijk verminderd. Ook eventuele inrichtingsideeën die door de vorige huurder achtergelaten zijn, zullen potentiële kopers niet afschrikken. 

Denk tegelijkertijd aan ergonomie

Natuurlijk is het zinvol om het gepresenteerde meubilair ergonomisch te ontwerpen. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteit van het meubilair speelt een belangrijke rol in het tijdperk van de nieuwe werkplekconcepten.

Vooral als het meubilair ook zal verhuurd worden, is het een voordeel als stoelen, tafels en ander kantoormeubilair ideaal aangepast kunnen worden aan de behoeften van hun toekomstige gebruikers. Praat gewoon met uw kantoorstager over het feit dat u een holistisch concept wilt. 

Wilt u ergonomisch meubilair beschikbaar stellen als aanbieder of bent u een professionele kantoorinrichter? Vanzelfsprekend ondersteunen wij bij TERGON u graag bij de verhuur met hoogwaardige, ergonomische zitmeubels voor uw kantoorinrichting. Wij geven u hierover graag vrijblijvend advies. Bel ons op 026 665 00 45 of stuur een e-mail naar welcome(at)tergon.ch.

21-04-2022

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.