Nieuw bij TERGON: "Toronto" kunstleer voor intensief gebruik

Terug naar het overzicht

Wat vroeger de kunstlederen bekleding zwaar belastte en snel onbruikbaar maakte, kan nu gewoon genegeerd worden. Want "Toronto" is een nieuw soort kunstleer dat TERGON nu ook voor zijn stoelen aanbiedt - een echte gamechanger, vooral voor bedrijven met een hoge materiaalbelasting. Ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen of kleuterscholen profiteren van de duurzame en ongecompliceerde eigenschappen, die ervoor zorgen dat zitmeubelen er ook na jaren intensief gebruik als nieuw uitzien.

Toronto: ongewoon vuilafstotend en slijtvast
De reden hiervoor is een nieuwe, bijzonder ongevoelige coating die het oppervlak van het materiaal zodanig afsluit dat vuil niet of slechts in zeer beperkte mate kan binnendringen. Onze tests met verschillende synthetische ledersoorten bevestigen de specificaties van de fabrikant: Zelfs moedwillige vervuiling en frequente ontsmetting kunnen het materiaal niet schaden. Een waar stoffenwonder dat ook ons bij TERGON na grondige tests heeft overtuigd.
Maar ook de weerstand tegen krassen en schuren van bijv. nieuwere jeansstoffen en de hoge lichtechtheid verlengen de levensduur van met Toronto gestoffeerd zitmeubilair aanzienlijk. In onze tests kwam het kunstleer met de Canadese naam duidelijk als beste uit de bus.

Vaarwel oppervlaktevervuiling: vlekken maken hier geen kans.
Dankzij de staynu-technologie kunnen de volgende vlekken met geschikte reinigingsmiddelen gemakkelijk verwijderd worden:

 • Permanente pennen, balpennen, markers, gelpennen
 • Voedingsmiddelen zoals ketchup, mosterd, mayonnaise
 • Dranken zoals vruchtensappen, cola, koffie, rode wijn
 • Cosmetica zoals lippenstift, make-up
 • Vlekken van jeans en zelfs schoensmeer

Geschikt voor behandeling met ontsmettingsmiddel en Sterillium
Medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen u er het een en ander over vertellen: De desinfectie van krukken, stoelen en banken verkort de levensduur van de bekledingsstoffen meestal aanzienlijk.
Met het nieuwe kunstleer Toronto is het dagelijks leven nu veel eenvoudiger en minder gecompliceerd, vooral in instellingen met strenge hygiëne-eisen: omdat het met staynu uitgeruste oppervlak bijzonder gemakkelijk te reinigen is - normale vlekken verdwijnen met een eenvoudig sopje en een microvezeldoekje, moeilijke vlekken kunnen met isopropanol of spiritus verwijderd worden zonder resten achter te laten. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet nodig.

Verbeterde economie: het materiaal wordt minder belast, gaat langer mee, de meeste gangbare ontsmettingsmiddelen kunnen de oppervlakken niet aantasten.

Groot extra pluspunt: Toronto is duurzaam
Maar er was nog een andere factor die ons overtuigde: de productie vindt in Duitsland plaats op speciale machines - en dat betekent korte afstanden. En ook in andere opzichten overtuigt de fabrikant met duurzaamheid:

 • gebruik van een alternatieve, ftalaatvrije weekmaker
 • oplosmiddelvrije, emissie-arme veredeling
 • energie-efficiënte productie - consequent vermijden van afval
 • duurzaamheid van het materiaal

Bedrijven die bijzondere aandacht besteden aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid worden hier uitstekend bediend.

Klinkende namen, geweldige kleuren en een aangenaam gevoel
Toulouse, Nizza en Reims - de kleuren die wij voor de meubelstof Toronto aanbieden, nemen u mee op reis door Frankrijk en zijn gewoonweg geweldig: aangename grijstinten, fris lentegroen, elegant donkerblauw of klassiek zwart, in combinatie met onze hoogwaardige stoelen, verrijken kantoren en behandelruimtes - naast hun hoge kwaliteit - ook optisch. Het warme en zeer aangename gevoel van Toronto rondt deze indruk af.

De positieve eigenschappen van "Toronto" in één oogopslag:

 • Uitstekend schoonmaakgemak
 • Zeer goede weerstand tegen vuil en migratie
 • Zeer goede weerstand tegen ontsmettingsmiddelen
 • Hoge scheur- en krasbestendigheid
 • Hoge slijtvastheid (meer dan 300.000 Martindale)
 • Zeer goede lichtechtheid (niveau 6)
 • Vlamvertragende afwerking volgens DIN EN 1021-1+2, BS 5852 IS-0+1, IMO FTPC P8, MVSS 302
 • Verantwoorde, milieuvriendelijke productie
 • Zeer lange levensduur

Heeft u nog vragen over ons nieuwe bekledingsmateriaal? Dan neem contact met ons op.

06-04-2023

Gratis Testen

Test onze bureaustoelen gratis en gun je rug vier weken vakantie!
In Zwitserland, Duitsland en de Benelux leveren wij de Zwitserse Ergochair vrijblijvend aan uw bedrijf. Zo kan u uw rug versterken met onze bewegingsmodule gedurende 4 volle weken en genieten van het Twin Comfort Systeem. Als u daarna de stoel wenst terug te geven, dan komen we die zelf ophalen en dit zonder extra kosten voor u. Een aanbod dat u niet kan weigeren?
Graag de antwoordstrook invullen, zodat we contact met u kunnen opnemen - uw rug zal u dankbaar zijn.